Soms loopt het allemaal even niet zoals je zou willen. Of zoals je had voorzien. Er is iets met jou of er speelt iets in jouw omgeving. En dat heeft weer zijn weerslag op jouw prestaties op school. Daar voel jij je rot over. En je weet niet hoe je het op moet lossen.

Dat begrijpen wij. Volwassen worden is niet (altijd) makkelijk. Laat staan als er écht iets aan de hand is. Maar wij weten daarnaast ook iets anders: namelijk dat jij in staat bent om bijna elk probleem op te lossen. Jij bent jong, leerbaar, leergierig en flexibel. Dat nemen wij als bouwstenen om jou weer op de rit te helpen.

Bij ons sta jij centraal

Niet jouw probleem of stoornis. We luisteren naar wat jij wilt bereiken. En we kijken samen met jou hoe we dat kunnen doen. Naar wat wel en niet bij jou past. Je kunt altijd bij ons terecht met al jouw problemen. Maar ook gewoon voor een kopje thee.

We combineren individuele sessie met middagen in de studiebegeleiding. Samen zoeken we oplossingen voor de problemen waar jij mee zit. En hoe jij daarmee om kan gaan. Dat doen we op een praktische en concrete manier. We reiken jou handvatten aan waar je direct mee aan de slag kunt.

Leren door het zélf te doen

Bij ons leer je door het zélf te doen. Fouten maken mag, want van fouten leer je. Misschien leer je van fouten maken wel het meest. Wij helpen jou om die lessen te leren. Om te oefenen totdat je de doelen hebt bereikt die we vooraf met elkaar hebben gesteld.

En dan ga jij het weer zelf doen. Met een klein steuntje in de rug, of direct helemaal alleen. Wat het best bij jou past. In ieder geval met een flinke dosis zelfvertrouwen en een hele set nieuwe vaardigheden waarmee jij de wereld weer aankan!

Waar kunnen we je mee helpen?

Leerproblemen

Als je niet goed mee kan komen op school, kan er sprake zijn van een leerprobleem. We spreken van een leerprobleem als jij meer moeite of tijd nodig hebt dan jouw klasgenoten om de aangeboden stof en vaardigheden onder de knie te krijgen. Je kunt moeite hebben om informatie te verwerken, te integreren of om deze betekenis te geven. Ook kost het je moeite om je aandacht op twee zaken tegelijk te richten, bijvoorbeeld lezen en begrijpen of luisteren en schrijven.

Concentratieproblemen

Wanneer je voortdurend moeite hebt met het richten, volhouden en verdelen van je aandacht, kan het zijn dat je een concentratieprobleem hebt. Concentratieproblemen kunnen veroorzaakt worden door een stoornis (denk aan ADD of ADHD), maar ook door vermoeidheid of een bijzondere gebeurtenis. Ook motivatieproblemen kunnen ervoor zorgen dat je je niet goed kunt concentreren.

(faal)angst en stress

Het is heel normaal om een beetje stress te ervaren voor een proefwerk of een overhoring. Ongezond wordt het als er een constant gevoel van spanning en druk is omdat je bang bent om te mislukken, om te falen. Deze druk kan vanuit jouw omgeving komen, zoals vanuit je ouders of vanuit school, maar veel vaker komt deze druk vanuit jezelf. Soms kan het zelfs zo zijn dat je zoveel druk ervaart dat je tijdens toetsmoment blokkeert. Dit heeft faalangst.

Motivatieproblemen

Motivatie is de kracht die er binnen mensen voor zorgt dat bepaald gedrag ontstaat. Je bent gemotiveerd als je datgene wilt doen wat nodig is om je doelen te verwezenlijken. Ben je dat niet, dan noemen we dat ongemotiveerd. Wanneer je je er herhaaldelijk niet toe kunt zetten om bepaalde (schoolgerelateerde) taken en activiteiten uit te voeren, kan er sprake zijn van een motivatieprobleem.

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid is een combinatie van een hoge intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Dat klinkt als een lot uit de loterij. Toch zien we veel jongeren met een bovengemiddelde intelligentie vastlopen binnen het reguliere onderwijs. Er kunnen problemen ontstaan bij de sociaal emotionele ontwikkeling, binnen de opvoeding en op school.

ASS

Als je een autismespectrumstoornis hebt denk je op een andere manier dan anderen. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop je anderen begrijpt, bedenkt hoe iets zal gaan en communiceert.

Een gebrek aan weerbaarheid/assertiviteit

Wanneer je een gebrek aan weerbaarheid en assertiviteit hebt vind je het moeilijk om tegenstand te bieden.

Pesten

Er is sprake van pesten als je langere tijd te maken hebt met kwetsend gedrag van anderen.

Je kunt ons bereiken op

088 2211 441

Of laat je gegevens achter en wij bellen jou.

    Eventueel uw toelichting
    Deze website is beschermd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.